Vacatures

Oogaandoeningen en behandelingen

Als mens zijn ook onze ogen vatbaar voor verschillende oogziektes en aandoeningen. Wij weten dat ieder oog en elke aandoening uniek is. Daarom gaan wij zeer nauwkeurig te werk om jouw aandoening op de voor jou meest geschikte manier te behandelen. Ons complementair team van oogartsen, waarbij elke arts gespecialiseerd is in een sub-segment van de oogheelkunde, kan met persoonlijke zorg volgende oogaandoeningen behandelen:

Cataract of staar

Een mistig of wazig zicht, alsook een snelle achteruitgang van je zicht of een snelle verandering van de vereiste brilsterkte kan een teken zijn dat je eigen ooglens troebel is geworden. Tijdens een operatie vervangen we je troebele ooglens door een heldere kunstlens.

Hoge oogdruk
en glaucoom

Een te hoge druk in je ogen kan de zenuwvezels in je oog aantasten en geleidelijk je zicht doen afnemen. Vanaf 45 jaar laat je best regelmatig je oogdruk controleren, want een licht verhoogde oogdruk voel je niet.

Droge ogen
en traanwegen

Als je last hebt van droge of tranende ogen, gaan we na of je traanfilm stabiel is en of je traanwegen nog goed werken.

Aandoeningen van het netvlies en glasvocht

Onze netvliesspecialist staat in voor de behandeling van ziekten van het netvlies en glasvocht, zoals:
Soms dienen deze netvliesaandoeningen behandeld te worden via een operatie van het netvlies, Vitrectomie genaamd.

Ooglidcorrecties

Door het natuurlijke verouderingsproces kunnen de oogleden gaan hangen en klachten veroorzaken zoals druk op de ogen of zelfs gezichtsveldverlies.

Scheelzien of dubbelzien

Een afwijking aan de stand van de ogen (naar binnen, naar buiten en soms naar boven of beneden) of een slechte samenwerking tussen de ogen leidt tot een verstoord zicht.

Vervorming van het hoornvlies (Keratoconus
of andere)

Het hoornvlies in ons oog is een beschermlaag en zorgt er samen met de ooglens voor dat je beelden scherp ziet. Bij een onregelmatige vorm van dit hoornvlies zal je beeld dus minder scherp zijn, waardoor je beeldkwaliteit vermindert.