Vacatures

Bril- en lensvervangende laserbehandelingen

Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen met een laserbehandeling gecorrigeerd worden. In ons oogcentrum hebben we toegang tot verschillende laserbehandelingen en technieken.

Er zijn veel overeenkomsten tussen de verschillende lasertechnieken. Elke behandeling is namelijk snel (max. 10 minuten per oog) en pijnloos.

Welke techniek het beste past bij jouw ogen, leren we uit het vooronderzoek.

Wanneer kom je in aanmerking voor een laserbehandeling?

 • Zichtspecificaties

Behandelingen zijn mogelijk voor bijziendheid (correcties van -1 tot max -10 dioptrie), verziendheid (correcties van +1 tot +6 dioptrie) of astigmatisme (cilinderafwijking tot 6 dioptrie).

 • Leeftijd

Je dient minstens 18 jaar oud te zijn en je afwijking moet gedurende de laatste 2 jaar stabiel zijn gebleven.

 • Voorwaarden rond zwangerschap en borstvoeding

Als je net bevallen bent of net gestopt bent met het geven van borstvoeding, wachten we minimaal 3 maanden voor we jouw behandeling starten.

 • Recent vooronderzoek

Het vooronderzoek dat de basis vormt voor jouw behandeling mag niet langer dan een half jaar geleden plaatsgevonden hebben.

 • Uitsluitingscriteria voor een laserbehandeling

Wanneer je lijdt aan een hoornvliesziekte, een reumatische aandoening of in het verleden een hoornvliesontsteking door het herpesvirus hebt gehad, is een laserbehandeling helaas niet voor jou geschikt.

Verschillende types laserbehandelingen

Femto-LASIK

Bij deze behandeling voeren we de volledige procedure uit met twee lasers. Eerst wordt een dun laagje (het flapje) losgemaakt met de Femto-laser. Vervolgens wordt met de Excimer laser het oog in een diepere laag van het hoornvlies behandeld. Na het laseren van je oog, wordt het flapje teruggeplaatst.

Voordelen
Nadelen

PRK

Bij deze behandeling wordt de bovenste cellaag van het hoornvlies manueel of met de laser verwijderd, voor de excimer laser vervolgens aan het werk gaat. Na de behandeling plaatsen we een tijdelijke contactlens op het oog en gaat het wondje moeten genezen. Het oppervlakkig laagje groeit volledig terug in minder dan een week tijd.

Voordelen
Nadelen

Wij helpen je graag!

Jouw zicht, jouw comfort, jouw geluk: dat is waar we bij Brussels Eye Doctors om geven. Droom je van een leven zonder bril of lenzen? Ons ervaren team staat klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

 • Een laserbehandeling zelf verloopt snel (ongeveer 10 minuten per oog) en is pijnloos.
 • Bij aankomst in ons oogcentrum zorgen we ervoor dat je je direct op je gemak voelt.
  • Nadat de nodige administratieve zaken in orde zijn gebracht, worden nog de laatste noodzakelijke metingen uitgevoerd. De chirurg neemt de tijd om je zicht nog eens uit te meten en je laatste vragen te beantwoorden.
  • Vervolgens word je naar de operatiezaal begeleid. Daar wordt je oog lokaal verdoofd met druppels en zorgvuldig ontsmet.
  • Bij de Femto-LASIK behandeling zal je eerst een druk voelen gedurende een veertigtal seconden, wanneer het flapje met de laser wordt gemaakt. Vervolgens wordt dit flapje open gelegd voor het laseren met de Excimer laser.
  • Terwijl je naar een flikkerlichtje kijkt, doet de laser zijn werk. Je hoort alleen een knetterend geluid tijdens het laseren, wat volkomen normaal is. Het effectieve laseren duurt minder dan één minuut per oog en is volledig pijnloos.
  • Na de ingreep worden antibioticadruppels toegediend.
 • Na de laserbehandeling kan je even rusten. Na een controle door ons team kan je naar huis. Voor veiligheidsredenen is het niet toegestaan zelf met de auto te rijden en moet je je laten begeleiden.
 • Rekening houdend met de voorbereiding, de bijkomende onderzoeken, de behandeling en de opvolging, zal je in totaal ongeveer twee uur in ons oogcentrum verblijven. Omdat wij onze tijd nemen om alles optimaal te laten verlopen, raden wij aan om een halve dag vrij te houden voor de behandeling.

De prijs van een laserbehandeling varieert en is afhankelijk van verschillende individuele factoren. We vinden het belangrijk om voor elke patiënt een persoonlijke prijsberekening te maken. Voor een algemeen overzicht van onze tarieven kan je onze tarievenpagina raadplegen.